Още един щам на Sars-Cov-2, за който се смята, че произхожда от

...
Още един щам на Sars-Cov-2, за който се смята, че произхожда от
Коментари Харесай

Още един нов щам на COVID-19 е открит във Великобритания

Още един вариант на Sars-Cov-2, за който се счита, че произхожда от Южна Африка, е бил открит във Англия, заяви здравният министър Мат Ханкок.

Властите учат свойствата на тази напълно нова разновидност на ковид, а първичните сведения са, че тя е още по-трансмисивна, т.е. предава се още по-лесно и от предходната, съществуването на която бе оповестено на 14 декември в Англия. При това за предишния щам бе посочено, че е 70% по-заразен от COVID-19 и поради това на процедура светът изолира Англия за няколко дни.

След изказването на Мат Ханкок британското държавно управление вкара незабавна възбрана идващи от ЮАР да влизат на територията на Обединеното кралство. Освен това прикани дошлите от Южна Африка в последните 14 дни, в това число и тези, които са били в контакт с тях, незабавно да се изолират в карантина.

Вестта за този, още по-зара̀зен вариант на ковид идва на фона на въвеждането на нови ограничавания във Англия, свързани с откриването на предходния вариант. От среднощ още повече райони ще се причислят към Лондон и югоизточната част на Острова, които са в съвсем цялостен локдаун от няколко дни. 

" Новата разновидност, която установихме, е доста друга от тази в ЮАР - съобщи обаче Сюсан Хопкинс от английското здравно министерство. - И двата варианта наподобява, че са доста по-трансмисивни. Имаме повече свидетелства за скоростта и метода на предаване на " английския " вид, тъй като сме го изучавали по-продължително със своите университетски сътрудници. Южноафриканската разновидност към момента се изследва. "

Хопкинс приказва и за въздействието на имунизациите върху вариантите на ковид. " Нямаме свидетелства досега имунизациите да не работят, което значи, че те ще работят (и върху мутациите), тъй като дават мощен имунен отговор и са широкоспектърни против доста варианти на вируса ", добави тя.

 

ЩАМ И В МАЛАЙЗИЯ

По-рано през днешния ден бе обявено и за разкриване на нов вариант на COVID-19 в Малайзия. Според генералния шеф на здравното министерство на страната Нур Хишам Абдула, вариантът е открит измежду 60 проби, взети в щата Сабах. Все още няма сведения дали тази разновидност е някоя от двете засечени във Англия.

„ Тепърва ще разберем повече за клиничното влияние на този вариант, неговото равнище на инфекциозност или настъпателност “, добави Абдула.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР